Exista un shortlist de instrumente online pe care le-am considerat intotdeauna utile pentru orice responsabil de marketing din doua motive: sunt foarte elocvente si foarte gratuite.

1. www.analytics.google.com

Ce mai? E o unealta de analiza a parametrilor unui site cu niste posibilitati fantastice intr-un format atat de userfriendly incat nu poti sa nu te indragostesti de produs. Incercati-l pe site-ul vostru si veti fi incantati.

2. ro.wasalive.com

Afiseaza in ordine cronologica si timp real toate stirile din ultimele 30 de zile care se publica in presa online si bloguri pe un anumit subiect. Tastezi subiectul, te lasi pe spate si astepti sa intre stirile generate de comunicatul tau de presa in ordine cronologica. De ce wasa si nu google ca sa vezi cine ti-a preluat subiectul? Stirile astea pot fi in pagina 100 pe google insa wasa ia temeinic fiecare stire si ti-o arata in listuta magica.

3. www.trafic.ro

Spune multe despre concurenta ta si se straduie sa spuna tot mai multe. Ia o informatie ca si cuvintele cele mai cautate de vizitatorii site-urilor concurente si baga-le in campania ta de google adwords. E fun. Cu putina rabdare iti scoti niste studii demografice din trafic.ro pentru care ai plati bani buni unei agentii de cercetare.

4. www.mfinante.ro

Verifica-i pe toti la buzunare. Vezi ce bani invart sau macar ce declara la finante. E util.

5. www.google.com

Nu se poate fara asta. Google pe toata lumea. Ce e mai frumos e ca acum toata lumea are profil in retele sociale. Ce e si mai frumos e ca aceste profile apar imediat la cautare. Pe langa faptul ca vei descoperi cativa prieteni comuni, vei afla mai mult decat ai nevoie despre respectiva persoana.

6. www.alexa.com

Alexa urmareste primele 100.000 de site-uri. Afla unde esti in topul site-urilor din tara si cum stai fata de concurenti. Interesant produs.

7. www.google.com/trends

Iti arata evolutia volumului de cautari a unui element (cuvant) sau comparativ a mai multora si momentele cheie (stirile) care au influentat aceste cautari. Foarte interesant

Cu siguranta mai sunt si altele, insa pe acestea cateva vi le recomand cu caldura.